Soorten aambeien

Aambeien worden onderverdeeld in inwendige en uitwendige aambeien:

Inwendige aambeien

Aambeien kunnen zowel inwendig als uitwendig voorkomen. Inwendige aambeien liggen boven de sluitspier van de anus en zijn meestal niet zichtbaar. Ze zijn over het algemeen niet pijnlijk, maar kunnen wel bloeden, gevoelig zijn en jeuk en/of branderigheid geven. Soms kan met de ontlasting of door hard persen een deel van de aambei tot buiten de anus rekken (verzakken). Vaak kan de aambei dan nog wel voorzichtig teruggeduwd worden.

Gebruik HemoClin Gel bij inwendige aambeien.
Een geconcentreerde formule, speciaal voor de behandeling van inwendige aambeien. De gel is effectief en hygiënisch aan te brengen. Lees verder voor meer informatie over HemoClin of bestel direct.

Uitwendige aambeien

Uitwendige aambeien liggen ter hoogte van de sluitspieren. Bij druk door het persen zakken de aambeien tot buiten de anus. Dit geeft een ongemakkelijke 'druk' rond de anus en vaak ook jeuk, branderigheid en/of pijn, zeker tijdens de stoelgang.
De aambeien kunnen zo groot worden dat ze buiten de anus blijven hangen en niet meer terug gaan of teruggeduwd kunnen worden. In dit stadium zijn de aambeien erg pijnlijk en jeuken heftig. Zitten is dan haast onmogelijk.

Gebruik HemoClin Spray bij uitwendige aambeien
De spray is hygiënisch en makkelijk aan te brengen op ieder gewenst moment van de dag. Lees verder voor meer informatie over HemoClin of bestel direct.

terug