Aambeien en spataderen

Met de jaren neemt de conditie van de bloedvaten af en kunnen er aambeien en spataderen ontstaan. Wat niet veel mensen weten, is dat aambeien te vergelijken zijn met spataderen. Aambeien zijn gezwollen en uitgezakte bloedvaten bij de anus. Spataderen zijn abnormaal verwijde aderen die vooral in de benen voorkomen. Ze worden veroorzaakt door een verslapping van de vaatwand en stuwingen in de bloedsomloop. Symptomen van spataderen zijn:

Spataderen en aambeien ontstaan door een niet elastische of slappe vaatwand. Dat is vaak erfelijk bepaald, maar kan ook het resultaat zijn van onvolwaardige voeding. Door overgewicht kan een hogere druk ontstaan in de bloedvaten. Dit is ook het geval tijdens de zwangerschap. Wanneer het hart niet krachtig genoeg pompt, kunnen eveneens stuwingen in de aderen ontstaan.

Zorg bij aambeien voor een evenwichtige voeding, voldoende beweging, goede stoelganggewoonten en een goede hygiëne. HemoClin is niet bedoeld voor de behandeling van spataderen maar wel voor aambeien. Lees verder voor meer informatie over hoe u aambeien kunt voorkomen en behandelen
Doe de scan en kijk hoe groot jouw risico is op aambeien

terug